Groepen
Nieuws
Nieuws

Groep 1/2 A

 

Welkom op de site van groep 1/2A!
Schooljaar 2017 -2018

IMG_4689

De juffen van deze groep zijn juf Marjolein en juf Anja!

  • Op maandag, dinsdag en woensdag werkt juf Anja
  • Op donderdag en vrijdag werkt juf Marjolein
  • Klik hier om de informatie folder te lezen van groep 1/2A

 

IPC Unit4: Bloemen en planten

En toen kwam er een eind aan deze Unit. Als afsluiting hebben we onze zelf verbouwde komkommers en sla geoogst en uiteraard ook geproefd. En het was heerlijk!

In onze themahoek hebben we een bloemenwinkel gemaakt. Hier kun je nepbloemen kopen/verkopen, maar ook bloemen die we zelf gemaakt hebben. We kunnen tuinen ontwerpen met legoblokjes, straten leggen. We zijn op zoek geweest naar diertjes die om de school heen leven. Voor de dieren hebben we een insectenhotel gemaakt. Voor de pissebedden hebben we een huisje van klei gemaakt. En ondertussen is onze tuin goed in bloei!

We hebben zelf een kleine tuin gemaakt, waarin we zaadjes en kleine plantjes gezaaid hebben. Dit moeten we regelmatig water geven.

Wij zijn 22 mei 2018 gestart met een nieuwe Unit van IPC. Deze unit gaan we werken over bloemen en planten. Als startpunt hebben we een fotospeurtocht door de wijk gehad.

Vakantie….

Na de vakantie is het voor ons allemaal weer even wennen. Maar toch moet er ook geleerd en geoefend worden. Alle kinderen hebben deze eerste maandagmiddag (14-5) de letter V van vakantie geleerd. Kijk maar hoe goed ze hem al kunnen schrijven op straat en in het zand.

 

Voorleespret
Donderdag zijn we gestart met het project voorleespret.
Het project stimuleert ouders uit de groepen 1,2 en 3 tot het interactief voorlezen met hun kind.
Donderdag werd er een voorbeeldles gegeven voor de ouders en daarna was er een workshop voor de ouders. In de mail heeft u hierover kunnen lezen.
De kinderen waren enthousiast en betrokken bij de les. De aanwezige ouders vonden het een zinvolle activiteit.

Kerstfeest

Donderdag 21 december hebben we met alle kleuters samen kerstfeest gevierd. Dankzij de ouders konden we genieten van een heerlijk buffet. We hebben lekker gegeten, gezongen en geluisterd naar het kerstverhaal.

Vrijdag 22 december hebben we met de kleuters kerstkaarten bezorgd in de buurt.

 

 

Welkom in het poppentheater

Woensdag 25 oktober zijn we gestart met dit nieuwe thema. We hadden op school een eigen Postiljon Poppentheater. Juf Jeannette en juf Nelly hebben een poppenkastvoorstelling gegeven. Meester Youri ontving ons als een echte gastheer. Hij nam de toegangskaarten in ontvangst.

Ook deden we een kennisoogst, om te kijken wat we allemaal al van dit onderwerp afweten.

 

 

Afsluiting IPC

Na ruim 5 weken te hebben gewerkt over kleding, was vandaag de afsluiting van deze Unit. Wat hebben we veel geleerd en geoefend. We leerden over kleding in andere landen, over waar kleding van gemaakt kan zijn en we oefenden met het maken van reeksen. Om aan de afsluiting een feestelijk tintje te geven, mochten de kinderen in hun feestkleding naar school komen. De rode loper lag klaar in de gang om onze kleding te showen aan de andere groepen van onze school. In de klas hebben we nog wat (kinder)champagne gedronken en lekker cake gegeten.

 

Streetwise

Wat weten de kinderen al veel over het verkeer. Ze weten hoe je moet oversteken. Dat je niet alleen goed moet kijken,maar ook goed moet luisteren in het verkeer.We hebben dit in het speellokaal geoefend met elkaar. Dit ging zo goed dat alle kinderen een certificaat hebben gekregen.

 

IPC, het is begonnen!!!

Vandaag (4 sept.) zijn we dan echt begonnen met de eerste IPC Unit, de kleuters hebben het thema: “Wat trek jij aan?”

Tijdens het startpunt deden we een spel waarbij we, nadat de muziek gestopt was, een kledingstuk van de mat mochten kiezen. We mochten langs 4 matten en aan het eind zagen we er prachtig uit. Zie de foto’s hieronder. De foto’s hangen ook in de groep van uw kind.

 

Ondertussen zijn we al een paar weken aan de gang met IPC. Elke week hebben we een nieuwe focus. Zo zijn we al bezig geweest met allerlei kleding voor jou en mij, wat past bij mij en welk beroep heb ik vandaag. In de themahoek hebben we samen een kledingwinkel gemaakt met pashokje! In de bouw- en constructieplaats hebben we een plattegrond getekend en gebouwd met lego. Deze week zijn we als bouwvakkers bezig geweest en gingen we huizen bouwen. In de zand-/waterplaats hebben we lapjes gewassen en op gehangen. Hierbij kwamen we erachter dat het ene lapje veel sneller droog is dan het andere. We hebben lekkere taarten gebakken als echte bakkers. In de informatieplaats zijn we al met metamorfoses bezig geweest, hebben we woorden gestempeld en zochten we beroepen en de bijhorende  attributen bij elkaar. Er is al van alles geknutseld en hebben filmpjes gekeken over kleding. Daarnaast hebben we ook nog de letter K en S geleerd, zijn we veel bezig met getallen, vingerbeelden en tellen.

 

Laatste nieuws

Contact

CBS De Postiljon
Gen. Winkelmanstraat 111
3769 EC Soesterberg
Telefoon: 0346 - 351518
Stuur een mail
Meer contactgegevens