Groepen
Nieuws
Nieuws

Groep 8

Welkom op de site van groep 8!
Schooljaar 2017 – 2018

De juffen van deze groep zijn juf Nadieh en juf Emmely

  • Juf Emmely werkt op maandag en dinsdag
  • Juf Nadieh op woensdag, donderdag en vrijdag
  • Klik hier om de informatiefolder te lezen van groep 8

Sportdag AV Pijnenburg

Donderdag 17 mei stond de jaarlijkse sportdag van AV Pijnenburg op het programma. Het weer was super en de kinderen waren enorm enthousiast en sportief. Tot het laatste onderdeel moedigden ze elkaar aan. Jasmijn is zelfs 3de geworden van alle meiden op de 1000m. Toppertje!

  

Kamp groep 8

Voor de meivakantie was groep 8 op kamp naar YMCA Leusden. Het waren 3 fantastische dagen!! Er zijn veel foto’s en filmpjes gemaakt, maar die krijgen de kinderen binnenkort te zien…..

Hier alvast een klein voorproefje:

Afsluiting IPC ‘Mode’

Vrijdag 13 april sloten wij met groep 7 en 8 samen onze Unit ‘mode’ af. We hebben afgelopen periode hard gewerkt aan de verschillende vakken en vandaag mochten wij onze creaties aan de ouders laten zien. We starten met een modeshow en vervolgens hadden we in de klassen allemaal kraampjes gemaakt. Er waren veel ouders aanwezig en dit maakte de afsluiting extra leuk! Bedankt voor jullie komst, we hopen dat jullie veel geleerd hebben!

 

Volleybal

Op vrijdag 6 april was het volleybaltoernooi in de Banninghal. Groep 8 heeft het erg goed gedaan. Een team werd 1e, een team 2e, een team 4e en 1 team 1e van onderen 🙂 Het was erg gezellig en sportief. De nummer 1 gaat door naar de Provinciale wedstrijden.  Hieronder een aantal foto’s van de winnaars.

De klas van ’45

Donderdag 15 maart gingen wij met een aantal hulpouders (bedankt moeder van Emie, moeder van Jochem en vader van Babet) naar het Nationaal Militair Museum om het project De klas van ’45 te bezoeken.

Na een korte fietstocht kwamen we aan en werden we naar het gedeelte van het museum gebracht waar dit project zich bevond. Netjes in rijen van twee liepen we het klaslokaal in dat er precies zo uitzag als een klaslokaal in 1945.

Toen we in de oude schoolbanken gingen zitten werd ons uitgelegd hoe het er toen op school aan toe ging. Wel even wat anders dan nu! Maar ook dat er in de oorlog opeens klasgenootjes niet meer kwamen opdagen of dat de meester ineens weg bleef.

We werden vervolgens in vijf groepen opgesplitst en gingen allemaal een andere kamer in. In iedere kamer werd het verhaal van een kind verteld. Zo zagen we het verhaal van Corrie in ‘De barak’, haar vader werd gevangen genomen in kamp Amersfoort. Maar ook zagen we verhalen in een bunker, een vliegtuig, een slaapkamer en op het dorpsplein.

 

Alle verhalen waren stuk voor stuk aangrijpend. Aan het einde kregen we een quiz, en de winnaar, Sebastiaan, kreeg een griffel (maar geen kus van de juf, zoals dat toen ging;-)).

Het jeugdlintje van Soest

Op maandag 5 maart kwam de burgemeester van Soest in groep 8. Hij kwam vertellen over het jeugdlintje en ook heeft hij heel veel vragen beantwoord over ‘burgemeester zijn’. Het was erg interessant en ook kwamen er allerlei ideeën over kinderen die in aanmerking komen voor het jeugdlintje. Tot en met 9 maart kunnen de helden aangemeld worden op www.soest.nl/jeugdlintje

 

IPC: ‘Adidas, Chanel & … ‘

Kleding, sieraden, accessoires… we dragen het allemaal. Maar hoe wordt dat nou eigenlijk gemaakt? En wat droegen ze vroeger voor kleding en sieraden? We gaan er achter komen in deze hippe unit!

Het startpunt was op maandag 29 januari. Iedereen kon aan de slag gaan om een kledingstuk te maken en daarna werd het geshowd op de catwalk. Geen gewone kleding, nee, van vuilniszakken!! En wat was iedereen creatief!!

Hier een kleine impressie van de modeshow:

Ook hebben we al onderzocht welke sieraden vroeger gedragen werden. In verschillende tijden, zoals je kunt zien op de foto’s. De posters werden ook nog eens gepresenteerd, zelfs 1 door echte Vikingen!

Naast sieraden wordt er in de mode ook veel aandacht gegeven aan de kleding. Met techniek zijn wij aan de slag gegaan met oude kleding. We gingen deze kleding stukken een tweede leven geven. Met dank aan alle stofjes zie waren meegebracht hebben we hele gave kleding stukken kunnen maken. We begonnen met maken van het ontwerp en het uitzoeken van de stofjes. Daarna hebben er ouders geholpen met het vastnaaien van verschillende onderdelen en hebben we foto’s gemaakt.

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Contact

CBS De Postiljon
Gen. Winkelmanstraat 111
3769 EC Soesterberg
Telefoon: 0346 - 351518
Stuur een mail
Meer contactgegevens