Groepen
Nieuws
Nieuws

Groep 1/2 B

Welkom op de site van groep 1/2 B!
Schooljaar 2017 – 2018

IMG_4690

De juf van deze groep is juf Rachel

  • De hele week werkt juf Rachel voor deze groep.
  • Klik hier om de informatiefolder te lezen van groep 1/2 B.

Brrr… wat is het koud!

Zo heet de nieuwe kleuter unit van IPC. En wat is een leuker startpunt dan sleeën op de skibaan bij ons in het dorp. Na afloop bestond de aprés slee uit een warme chocolade melk met een lekker koekje. Zie voor een sfeerimpressie de foto’s hier onder.

Voorleespret
Donderdag zijn we gestart met het project voorleespret.
Het project stimuleert ouders uit de groepen 1,2 en 3 tot het interactief voorlezen met hun kind.
Donderdag werd er een voorbeeldles gegeven voor de ouders en daarna was er een workshop voor de ouders. In de mail heeft u hierover kunnen lezen.
De kinderen waren enthousiast en betrokken bij de les. De aanwezige ouders vonden het een zinvolle activiteit.

De start van de week

We beleven in het weekend allemaal heel veel. We vertellen daar dan graag over, maar wat kan het lang duren voordat je aan de beurt bent. Dus daar hebben we de binnen/buiten kring voor.

Op de foto’s is te zien dat de kinderen in 2-tallen vertellen over hun weekend gedurende 1 minuut. Daarna vraagt de juf of je weet wat er door je maatje is vertelt.

Letters leren

Op maandagmiddag leren de kinderen van groep 2 letters. Deze middag gingen we de geleerde letters en gebaren herhalen. De kinderen hebben de letters “geschreven” met kralen, met klei of met duplo.

Welkom in het poppentheater

Dat is de naam van de nieuwe Unit waar we afgelopen woensdag (25 okt.) mee zijn begonnen. Juf Jeannette en juf Nelly waren de poppenspelers achter de poppenkast in ons eigen Postiljon Poppentheater. Meester Youri was de gastheer aan wie we onze toegangsbewijzen moesten afgeven.

Ook deden we een kennisoogst, om de te kijken wat we allemaal al van dit onderwerp af weten.

We zijn inmiddels al weer een heel aantal weken verder met onze Unit over het poppentheater. We hebben al veel geleerd en geoefend. Deze weken ligt de focus op het schimmenspel. Dat is heel interessant maar ook best moeilijk.

Afsluiting IPC

Na ruim 5 weken te hebben gewerkt over kleding, was vandaag dan toch echt de afsluiting van deze Unit. Wat hebben we veel geleerd en geoefend. We leerden over kleding in andere landen, over waar kleding van gemaakt kan zijn en we oefenden met het maken van reeksen. Om aan de afsluiting een feestelijk tintje te geven, mochten de kinderen in hun feestkleding naar school komen. De rode loper lag klaar in de gang om onze kleding te showen aan de andere groepen van onze school. In de klas hebben we nog wat (kinder)champagne gedronken en lekker cake gegeten.

Streetwise

Wat een knappe kinderen in groep 1 /2 B. Ze weten al zoveel over het verkeer. Over hoe je moet oversteken. Over dat je niet alleen goed moet kijken, maar ook dat je goed moet luisteren in het verkeer. Dat hebben we in het speellokaal geoefend met elkaar. En dat ging zo goed dat alle kinderen hun certificaat hebben gekregen.

Nieuwe letters

Op maandagmiddag zijn we druk met de voorbereidingen op lezen en schrijven. We hebben al 3 letters geleerd. De kinderen kunnen ze herkennen aan de klank, aan het gebaar, maar ze kunnen ze ook zelf maken van klei, kralen en duplo. Zo knap!

Uitje naar de kinderboerderij de Veenweide

Alsof we boertjes en boerinnetjes waren hebben we gekeken bij kinderboerderij de Veenweide hoe je voor de dieren moet zorgen. Maar we hebben ze vooral ook geaaid en bekeken. Ook hebben we een kruiwagenrace gedaan en een spelletje op de zolder.

 

Wat een regen!

Hoe graag we ook buiten spelen, vandaag ging dat echt niet. Het regende te hard. Dus naar het speellokaal om daar lekker te klimmen en te klauteren. En wat kunnen deze kanjers dat al goed!

IPC, het is begonnen!!!

Vandaag (4 sept.) zijn we dan echt begonnen met de eerste IPC Unit, de kleuters hebben het thema: “Wat trek jij aan?”

Tijdens het startpunt deden we een spel waarbij we, nadat de muziek gestopt was, een kledingstuk van de mat mochten kiezen. We mochten langs 4 matten en aan het eind zagen we er prachtig uit. Zie de voor en na foto’s hieronder. De foto’s hangen ook in de groep van uw kind.

Inmiddels zijn we al ruim een week bezig met IPC. Kijk op de foto’s naar wat we allemaal leren en oefenen in groep 1/2 B.

Laatste nieuws

Contact

CBS De Postiljon
Gen. Winkelmanstraat 111
3769 EC Soesterberg
Telefoon: 0346 - 351518
Stuur een mail
Meer contactgegevens