Groepen
Nieuws
Nieuws

Groep 1/2 B

Welkom op de site van groep 1/2 B!
Schooljaar 2017 – 2018

IMG_4690

De juf van deze groep is juf Rachel

  • De hele week werkt juf Rachel voor deze groep.
  • Klik hier om de informatiefolder te lezen van groep 1/2 B.

IPC Unit 4: Bloemen en planten

En toen kwam er een eind aan deze Unit. Als afsluiting hebben we onze zelf verbouwde komkommers en sla geoogst en uiteraard ook geproefd. En het was heerlijk!

 

We hebben al onderzocht welke dieren er in de tuin wonen. Vandaag (15 juni) hebben we spullen gezocht om een insectenhotel te kunnen maken. En dat is best goed gelukt.

Lekker even snoeien hoort er ook bij in de tuin. En vervolgens zet je die takken gewoon weer in de aarde. (dat heet kleuterlogica ;-)) Ook hebben we toen meteen de potten maar leeggemaakt en de planten in de border gezet.

Vandaag (4 juni 2018) kwam er een kunstenaar op school, die met ons bomen kwam schilderen. Dit past heel goed bij onze unit van IPC.

Vandaag (1 juni 2018) hebben we beestjes gezocht in de omgeving van de school. We deden dit om te ontdekken welke diertjes er te vinden zijn in de tuin.

Het is weer zo ver! We zijn vanochtend (22 mei 2018) begonnen met een nieuwe Unit van IPC. Deze Unit gaan we werken over bloemen en planten. De speurtocht van vanochtend was het startpunt. Kijk op je blad of je de tuinen ook in het echt kunt vinden tijdens onze wandeling door de wijk. 

Lente in de kleuterschuur

Er heeft een vogel een nestje gebouwd op een wel heel bijzondere plek.

Vakantie….

Na de vakantie is het voor ons allemaal weer even wennen. Maar toch moet er ook geleerd en geoefend worden. Alle kinderen hebben deze eerste maandagmiddag (14-5) de letter V van vakantie geleerd. Kijk maar hoe goed ze hem al kunnen schrijven op straat en in het zand.

Brrr… wat is het koud!

Zo heet de nieuwe kleuter unit van IPC. En wat is een leuker startpunt dan sleeën op de skibaan bij ons in het dorp. Na afloop bestond de aprés slee uit een warme chocolade melk met een lekker koekje. Zie voor een sfeerimpressie de foto’s hier onder.

 

Welkom in het poppentheater

Dat is de naam van de nieuwe Unit waar we afgelopen woensdag (25 okt.) mee zijn begonnen. Juf Jeannette en juf Nelly waren de poppenspelers achter de poppenkast in ons eigen Postiljon Poppentheater. Meester Youri was de gastheer aan wie we onze toegangsbewijzen moesten afgeven.

Ook deden we een kennisoogst, om de te kijken wat we allemaal al van dit onderwerp af weten.

We zijn inmiddels al weer een heel aantal weken verder met onze Unit over het poppentheater. We hebben al veel geleerd en geoefend. Deze weken ligt de focus op het schimmenspel. Dat is heel interessant maar ook best moeilijk.

Afsluiting IPC

Na ruim 5 weken te hebben gewerkt over kleding, was vandaag dan toch echt de afsluiting van deze Unit. Wat hebben we veel geleerd en geoefend. We leerden over kleding in andere landen, over waar kleding van gemaakt kan zijn en we oefenden met het maken van reeksen. Om aan de afsluiting een feestelijk tintje te geven, mochten de kinderen in hun feestkleding naar school komen. De rode loper lag klaar in de gang om onze kleding te showen aan de andere groepen van onze school. In de klas hebben we nog wat (kinder)champagne gedronken en lekker cake gegeten.

 

IPC, het is begonnen!!!

Vandaag (4 sept.) zijn we dan echt begonnen met de eerste IPC Unit, de kleuters hebben het thema: “Wat trek jij aan?”

Tijdens het startpunt deden we een spel waarbij we, nadat de muziek gestopt was, een kledingstuk van de mat mochten kiezen. We mochten langs 4 matten en aan het eind zagen we er prachtig uit. Zie de voor en na foto’s hieronder. De foto’s hangen ook in de groep van uw kind.

Inmiddels zijn we al ruim een week bezig met IPC. Kijk op de foto’s naar wat we allemaal leren en oefenen in groep 1/2 B.

Laatste nieuws

Contact

CBS De Postiljon
Gen. Winkelmanstraat 111
3769 EC Soesterberg
Telefoon: 0346 - 351518
Stuur een mail
Meer contactgegevens