Groepen
Nieuws
Nieuws

Groep 3

Welkom op de site van groep 3!
Schooljaar 2017 – 2018

De juffen van deze groep zijn juf Mieke en juf Petra 

  • Op maandag en dinsdag werkt juf Mieke
  • Op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf Petra 
  • Klik hier om de informatiefolder te lezen van groep 3

 

Project’Mijn weg naar school’
Vorige week zijn we gestart met een project over de weg naar school. De kinderen moesten een foto maken van een plekje waar zij een herinnering aan hebben. Dit mocht van alles zijn. Donderdag hebben we de foto’s besproken in de klas en alle kinderen hebben een verhaal geschreven bij hun foto. Vrijdag hebben alle kinderen op het chromebook muziek uitgekozen die zij vonden passen bij hun foto. Woensdag aanstaande komt er een gastdocent in de klas.

 

Startpunt unit IPC ‘Bloemen en insecten’
Donderdagmiddag kregen wij hoog bezoek een imker. Hij vertelde over zijn werk als imker en had veel materiaal meegenomen. Na afloop mochten we allemaal verse honing proeven. De komende weken zult u hier regelmatig over horen.

Afsluiting van de IPC unit ‘van top tot teen’.

Vandaag hebben wij de unit van top tot teen afgesloten met een modeshow voor de ouders. De kinderen hebben een oud kledingstuk gepimpt tot iets nieuws. Deze creaties hebben ze op de catwalk laten zien.

Werken op de chromebooks:

Vandaag hebben wij een les gehad van juf Suzanne hoe we op de chromebooks kunnen werken. De kinderen hebben enthousiast meegedaan en we hebben er veel van geleerd. We weten nu hoe we kunnen inloggen en hoe we een rekenspel of taalspel kunnen opstarten.

Nieuwe unit van IPC

Maandag 29 januari zijn we gestart met de nieuwe unit van IPC. Het thema is deze keer: ‘van top tot teen’. Als opening van het thema mochten de kinderen kleding van thuis meenemen. Deze kleding hebben we bekeken en de kleding die niet meer bruikbaar was voor in de klas hebben we naar de kledingbak gebracht. Daarna hebben we  een filmpje gekeken om te zien wat er met deze kleding in de kledingbak gebeurt. Daarnaast mochten de kinderen ook kleding ontwerpen voor hun knuffel of pop. Ook zijn we met allerlei andere activiteiten bezig geweest rondom dit thema. Zo hebben we geleerd dat er in andere landen en culturen andere kleding wordt gedragen en dat ook het weer invloed heeft op de kleding die we dragen. Ook weten we nu hoe we stoffen kunnen omschrijven en sorteren en we gaan nog veel meer leuke activiteiten doen. Kortom we leren weer heel veel nieuwe dingen.

Voorleespret
Donderdag zijn we gestart met het project voorleespret.

Het project stimuleert ouders uit de groepen 1,2 en 3 tot het interactief voorlezen met hun kind.
Donderdag werd er een voorbeeldles gegeven voor de ouders en daarna was er een workshop voor de ouders. In de mail heeft u hierover kunnen lezen.
De kinderen waren enthousiast en betrokken bij de les. De aanwezige ouders vonden het een zinvolle activiteit.

Afsluiting IPC van de unit dag en nacht
We hebben het thema afgesloten met een schimmenspel. Het was een super leuke voorstelling over het kerstverhaal. De kinderen hebben in deze unit veel geleerd over het zonnestelsel, planeten, schaduw, de maan, lichtjesfeesten en over donker en licht. Het was een leuke en leerzame unit.

IMG_8241

Sinterklaasjournaal
Een aantal weken geleden werden er opnames gemaakt in onze groep voor het Sinterklaasjournaal. De kinderen deden het fantastisch, wat een acteertalent in de groep! En vandaag was het dan eindelijk zo ver, de uitzending. Deze ochtend heb ik wat foto’s gemaakt van de opnames. De foto’s die door het Sinterklaasjournaal zijn gemaakt volgen nog.Rekenen
Vorige week stond een les eerlijk verdelen op het programma. Hoe kun je een brood eerlijk verdelen met vier kinderen en op welke manieren kun je verdelen. Daarna ook nog even kort de tafel van vier besproken.
Toen alles uitgebreid was besproken, hebben we de boterhammen besmeerd met pasta en opgegeten.

 

IPC
We zijn in de groep bezig geweest met natuurlijke en kunstmatige lichtbronnen naar aanleiding van het thema: Dag en nacht.
De kinderen wisten dat de zon een natuurlijke lichtbron is en dat de maan licht geeft omdat hij wordt beschenen door de zon. Na een inventarisatie van kunstmatige lichtbronnen die de kinderen tegenkomen wanneer zij van huis naar school gaan, gingen ze zelf op zoek in de school naar kunstmatige lichtbronnen.
Voor deze opdracht werden de groepen 3 en 4 samengevoegd en in kleine groepjes verdeeld. Samen bepaalden zij de lokatie van de ruimtes binnen school en gaven ze aan hoeveel lichtbronnen er in iedere ruimte te vinden waren. De kinderen werkten erg serieus en er was een goede samenwerking.

 

Verkeersles Steetwise
Op dinsdag 10 oktober hebben wij een super leuke verkeersles ‘blik en klik’ gehad die werd georganiseerd door anwb streetwise. De kinderen hebben hier geleerd hoe je veilig  kan oversteken, hoe je veilig in de auto zit met je gordel om en er is een oogmeting bij de kinderen gedaan. Op het laatst mochten de kinderen zelfs nog een stukje meerijden in ‘de auto’. Het was een leerzame ochtend.

Afsluiting IPC
Op dinsdag 3 oktober hebben wij de IPC unit ‘we zijn wat we eten’  afgesloten. We zijn op maandag naar de groenteboer geweest en hebben daar allerlei ingrediënten gekocht om groentesoep te maken. Op dinsdag hebben wij van alle gekochte groente een heerlijke soep gemaakt. Dat was smullen. Zelfs de kinderen die zeiden dat ze het niet lekker vonden hebben het geproefd en vonden het heerlijk.

Kinderboekenweek
Woensdag 4 oktober was de start van de kinderboekenweek. Rond half elf kregen wij bezoek van een piraat. Ze was erg vrolijk en ze zette de klas lekker op stelten met grappige verhalen. Ze vertelde dat ze een bal kwam brengen terwijl het pakketje er toch heel anders uitzag.
Aan het eind van de ochtend was er een boekenmarkt. De klas werd omgetoverd tot een gezellige markt met kraampjes. Hieronder wat foto’s.

Start IPC
Op maandag 4 september zijn we gestart met het eerste thema van IPC.
‘We zijn wat we eten’
Met elkaar hebben we een toast uitgebracht op de feestelijke start, was de klas even een restaurant en hebben we onze eigen favoriete menukaart getekend.

 

 

Laatste nieuws

Contact

CBS De Postiljon
Gen. Winkelmanstraat 111
3769 EC Soesterberg
Telefoon: 0346 - 351518
Stuur een mail
Meer contactgegevens