Groepen
Nieuws
Nieuws

Groep 7

Welkom op de site van groep 7!
Schooljaar 2017 – 2018

De juffen van deze groep zijn juf Kirsten en  juf Gerlin

 • Op maandag en dinsdag werkt Juf Gerlin
 • Op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf Kirsten
 • Klik hier om de informatiefolder te lezen van groep 7

Klassenouders

Onze klassenouders zijn Mireille (moeder Lina) en Ellen (moeder Lars).

Startpunt IPC ‘Kermis’

Aankomende zeven weken werken we in groep 7 over de kermis. Vandaag zijn we begonnen met het maken van een attractie. De kinderen waren erg enthousiast en hebben hard gewerkt.

Praktijkexamen verkeer

Er is al een mail over uitgegaan, waarin aardig wat informatie staat over het praktijkexamen. Het informatieboekje was te groot om te versturen en deze staat op de site: Informatie Praktijk Verkeersexamen ouders en leerlingen

Bruiloft Juf Kirsten

Vanmiddag vierde juf Kirsten haar bruiloft bij ons in de groep. Ze kwam in haar trouwjurk de klas in. Een aantal meiden hebben juf Kirsten opgemaakt, waarna de middag kon beginnen. Sommige kinderen deden een toneelstukje of hadden raadsels voor de juf. Jasmijn had een mooie taart gebakken en de juf had taart voor ons meegenomen. Het was een gezellige middag!

 

Volleybal

Op 6 april zijn er weer volleybalwedstrijden waar onze school aan mee zal doen. Voor de groepen 6 tot 8 zal er gespeeld worden van 19.00 tot 21.00 uur. Voor de vakantie zijn de klassenouders al bezig geweest met het bekijken wie er allemaal mee willen doen, zodat ze teams kunnen maken. Het viel op dat een aantal sommige kinderen die hadden gezegd dat ze mee wilden doen, zich niet hadden aangemeld. De meeste kinderen waren erg enthousiast en we hopen dat we alsnog aanmeldingen krijgen. We willen de teams zo eerlijk mogelijk verdelen, daarom mogen de kinderen een leerling opgeven waarmee ze graag wilden samen spelen.

Wil je toch nog mee doen, geef je dan op. Hoe meer teams, hoe gezelliger het zal worden. Juf Kirsten heeft de wedstrijden in de agenda staan en gaat haar best doen om langs te komen en aan te moedigen!

Mediawijsheid

In de afgelopen twee weken hebben we twee lessen gehad over media met een gastdocent. In de eerste les hebben we het gehad over privacy, wat je geheim wilt houden of wat niet en wat er allemaal over ons te vinden is op internet. We zijn er achter gekomen dat er al veel kinderen uit de groep op internet te zien zijn. Ook hebben we het gehad over cookies en waarom bedrijven willen dat we deze accepteren.  Erg interessant!

De les van vorige week ging over cyberpesten en wat wel en niet leuk is om op internet te zetten. Naast de what’s happy-poster hangt nu een nieuwe lijst ‘denk na’. We hebben stil gestaan bij wat we wel en niet leuk vinden op internet, want dat kan verschillend zijn. Maar als je de stappen van de ‘denk na’-poster gebruikt, kan je er voor zorgen dat niemand zich gekwetst hoeft te voelen. Daarnaast zijn ze bezig met muur tegen cyberpesten. Deze muur bestaat uit stenen met positieve teksten, een motto of dingen die ze geleerd hebben tijdens de laatste les.

                        

En nu afwachten waar het morgen over gaat…

Kinderpostzegels

De kinderen mogen erg trots zijn! Ze hebben 2619,39 euro opgehaald met de kinderpostzegels. Super goed gedaan groep 7! Als bedankje hebben ze een stickervel gekregen.

Sinterklaas

Wat een gezelligheid vandaag! Wat waren er mooie surprises en gedichten en wat was het leuk.

 

Oppervlakte en inhoud

Deze week hebben we weer de begrippen oppervlakte en inhoud herhaald. Dit blijft toch altijd wel een beetje lastig. Wat is er dan leuker om de oppervlakte en de inhoud van verschillende lokalen in de school te berekenen…leren in de praktijk!!!!

ANWB streetwise

Dinsdag 10 oktober hebben wij een certificaat voor trapvaardigheid behaald. We kregen een les in de groep over de do’s en don’ts in het verkeer en daarna fietsten we een parcours om bepaalde vaardigheden te oefenen. Later mochten we dit ook op een elektrische step doen. Zo konden we ons ook even in het gemobiliseerde verkeer inleven. 

IPC ‘Voortrekkers van verandering’

Op maandag, donderdag en vrijdag hebben wij sinds een aantal weken IPC in de groep.

Deze weken hebben we gewerkt en werken wij over de voortrekkers van verandering. We hebben geleerd wat politieke partijen doen, wat standpunten zijn, welke vormen van regeren er zijn, hoe we campagne kunnen voeren etc.

Achter in de klas hebben we een IPC leerwand. Op deze wand komt stap voor stap te staan, wat wij leren en hoe we dat doen. Zeker leuk om tijdens de inloop met uw kind achter in de klas een kijkje te nemen.  Hij/Zij kan u met behulp van deze leerwand genoeg over dit onderwerp vertellen.

Benodigdheden in groep 7

 • Tas waar je je schoolspullen in kan meenemen
 • Twee multomappen (23 rings) met tabbladen. Eén map gebruik je voor het huiswerk, de andere blijft op school. Gebruik je voor het huiswerk liever een ander soort map? Dan mag dat ook.
 • Agenda
 • Vulpen/Stabilo/andere goede pen
 • Kleurpotloden/ Stiften
 • Puntenslijper met reservoir
 • Schaar
 • Liniaal
 • (eenvoudige) rekenmachine
 • Markeerstiften
 • Plakstift
 • Gymspullen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Contact

CBS De Postiljon
Gen. Winkelmanstraat 111
3769 EC Soesterberg
Telefoon: 0346 - 351518
Stuur een mail
Meer contactgegevens