Verkeerscommissie

De Postiljon heeft een Verkeerscommissie die bestaat uit een aantal ouders en een leerkracht. De werkzaamheden van de Verkeerscommissie richten zich met name op het mede organiseren van het verkeersexamen van groep 7, één keer per jaar een verkeersdag, al dan niet in samenwerking met ANWB Streetwise en regelmatig controleren van de kinderfietsen of zij “verkeers”veilig genoeg zijn voor deelname aan het verkeer.

Samenstelling

De samenstelling van de Verkeerscommissie is als volgt: één voorzitter,  één secretaris en (minimaal) 2 algemene leden.

De Verkeerscommissie bestaat op dit moment uit de volgende leden:

  • Voorzitter:  Xander van Dinten
  • Secretaris:  Barbara Knopper
  •  Verkeerscommissie-lid: 2 leden, vacant
  • Team-lid:

Barbara Knopper
Mijn naam is Barbara Knopper. Ik ben getrouwd met Pascal en moeder van Sebastiaan, Ilse en Emma. Ik ben werkzaam als persoonlijk begeleider bij Sheerenloo op een woongroep voor mensen met een licht verstandelijke beperking in Nijkerk. Nu Emma in januari 2015 ook naar de Postiljon is gegaan wil ik, als ouder, wat meer betrokken zijn bij school. Wanneer het mooi weer is, zijn mijn kinderen samen met hun vrienden buiten te vinden. Ik merk dat ze er steeds meer op uit trekken, te voet, met de fiets, met de step of (ook zeer populair) met een skippybal. We proberen onze kinderen zo goed mogelijk bij te brengen wat wel en wat niet kan in het verkeer, maar af en toe houd ik mijn hart vast als ik mijn zoon zie stunten op zijn fiets. Daarom vind ik het fijn dat op school ook aandacht wordt besteed aan het onderwerp verkeer. Dit is  één van de redenen dat ik me heb aangemeld als lid van de verkeerscommissie.

Het praktische verkeersexamen voor groep 7

Eén van de hoofdactiviteiten van de verkeerscommissie is het organiseren van het praktisch verkeersexamen voor de leerlingen van groep 7. Hiervoor werkt de verkeerscommissie samen met de verkeerscommissies van de scholen OBS de Startbaan en de R.K. basisschool St. Carolus.

In het pdf-bestand vindt u informatie over het praktisch verkeersexamen inclusief de route en controlepunten, zodat u met uw kind(eren) kunt oefenen.

 

Links

www.anwb.nl/verkeer/veiligheid/watiedereoudermoetwetenoververkeersveiligheid

www.vvn.nl

www.rov-utrecht.nl

 

Contact

Vragen en/of opmerkingen kunnen gericht worden aan verkeer@depostiljonsoesterberg.nl