Groepen
Nieuws
Nieuws

Verkeerscommissie

Verkeerscommissie

De Postiljon heeft een Verkeerscommissie die bestaat uit een aantal ouders en een leerkracht. De werkzaamheden van de Verkeerscommissie richten zich met name op het mede organiseren van het verkeersexamen van groep 7, één keer per jaar een verkeersdag al dan niet in samenwerking met ANWB Streetwise en regelmatig controleren van de kinderfietsen of zij “verkeers”veilig genoeg zijn voor deelname aan het verkeer.

Samenstelling
De samenstelling van de Verkeerscommissie is als volgt: één voorzitter, één secretaris en (minimaal) 2 algemene leden.

De Verkeerscommissie bestaat op dit moment uit de volgende leden:

  • Voorzitter Frank van Wijhe
  • Secretaris Inge Houtman
  • Verkeerscommissie-lid Bas Grapendaal, Jordy van Unen en Barbara Knopper
  • Team-lid Johan Kruger

 Frank van Wijhe
Ik ben de vader van Lisa en Daan. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij de politie Midden Nederland. Ik heb ervoor gekozen mij bij de verkeerscommissie te voegen, omdat ik het belangrijk vind een bijdrage te leveren aan de school waar Lisa iedere dag naartoe gaat. Via de verkeerscommissie ben je betrokken bij de school en leer je andere ouders en natuurlijk ook de leerkrachten kennen. Daarnaast draag je zorg voor de verkeersveiligheid rondom de school en ben je betrokken bij het lesprogramma over de verkeersveiligheid van de kinderen op de school. Het is essentieel dat ouders ook hun bijdrage kunnen leveren aan de organisatie van school. Ik doe het dan ook met veel plezier!

Inge Houtman
Ik ben de moeder van Max. In het dagelijkse leven zorg ik dat thuis alles reilt en zeilt, volg ik een opleiding voor coupeuse en geef één keer per week les in het maken van kleding. Door deel uit te maken van de verkeerscommissie, kan ik een bijdrage leveren aan de organisatie van school en het belang van verkeersveiligheid van/naar en rondom de school onder de aandacht brengen van onder andere de leerlingen en de ouders.

Bas Grapendaal
Jasmine uit groep 6 is mijn dochter. Ik ben werkzaam bij de gemeente Utrecht. Ik vind het leuk om bij de verkeerscommissie te zitten, waar wij ons inzetten voor de veiligheid van onze kinderen en de omgeving van de school.

Jordy van Unen
Mijn naam is Jordy van Unen. Ik ben de vader van Jayden, Selina en Jessa. Via mijn deelname aan de verkeerscommissie van basisschool de Postiljon, wil ik betrokken zijn bij de voortgang van onze kinderen op het gebied van verkeersveiligheid. Vanuit mijn eigen werkveld heb ik hier ook regelmatig mee te maken en hoop mijn kennis en ervaring te kunnen gebruiken bij deze verkeerscommissie.

Barbara Knopper
Mijn naam is Barbara Knopper. Ik ben getrouwd met Pascal en moeder van Sebastiaan, Ilse en Emma. Ik ben werkzaam als persoonlijk begeleider bij Sheerenloo op een woongroep voor mensen met een licht verstandelijke beperking in Nijkerk. Nu Emma in januari 2015 ook naar de Postiljon is gegaan wil ik, als ouder, wat meer betrokken zijn bij school. Wanneer het mooi weer is, zijn mijn kinderen samen met hun vrienden buiten te vinden. Ik merk dat ze er steeds meer op uit trekken, te voet, met de fiets, met de step of (ook zeer populair) met een skippybal. We proberen onze kinderen zo goed mogelijk bij te brengen wat wel en wat niet kan in het verkeer, maar af en toe houd ik mijn hart vast als ik mijn zoon zie stunten op zijn fiets. Daarom vind ik het fijn dat op school ook aandacht wordt besteed aan het onderwerp verkeer. Dit is  één van de redenen dat ik me heb aangemeld als lid van de verkeerscommissie.

Het praktische verkeersexamen voor groep 7
Eén van de hoofdactiviteiten van de verkeerscommissie is het organiseren van het praktisch verkeersexamen voor de leerlingen van groep 7. Hiervoor werkt de verkeerscommissie samen met de verkeerscommissies van de scholen OBS de Startbaan en de R.K. basisschool St. Carolus.

Route 2017 website  Op deze link vindt u informatie over het praktisch verkeersexamen inclusief de route en controlepunten, zodat u met uw kind(eren) kunt oefenen.

Fix je fietsverlichting!
In samenwerking met de ANWB en VVN organiseren wij jaarlijks een fietsverlichtingsactie voor de leerlingen.
We kunnen leerlingen en ouders niet vaak genoeg wijzen op het belang van goede verlichting. Het verkleint de kans op een aanrijding in het donker met wel 20%! Toch vervangt 4 op de 10 fietsers een kapotte fietslamp niet meteen. Daarom organiseren wij elk jaar een fietsverlichtingsactie, zodat iedereen goed verlicht de herfst en winter ingaat.

In het pdf-bestand kunt u de digitale les bekijken die de ANWB gemaakt heeft om leerlingen te wijzen op het belang van goede reflectie en verlichting van de fiets.

 

Links

www.anwb.nl/verkeer/veiligheid/watiedereoudermoetwetenoververkeersveiligheid

www.vvn.nl

www.rov-utrecht.nl

 

Contact

Vragen en/of opmerkingen kunnen gericht worden aan verkeer@depostiljonsoesterberg.nl

Laatste nieuws

Contact

CBS De Postiljon
Gen. Winkelmanstraat 111
3769 EC Soesterberg
Telefoon: 0346 - 351518
Stuur een mail
Meer contactgegevens