Groepen
Nieuws
Nieuws

Huiswerk

huiswerk gr.7

 

 

 

 

 

Toetsen

Dinsdag 5 juni 2018; Toets Topo landen

Maandag 11 juni 2018; Toets Taal geluk

Donderdag 14 juni 2018; Toets verkeer boekje 7

Dinsdag 19 juni 2018; Toets Topo landen en steden

woensdag 20 juni 2018; Engels toets groov.me song 11

Afspraken

Maakwerk

Elke maandag krijgen de kinderen maakwerk mee naar huis. Dit werk moeten zij thuis maken en de volgende maandag weer inleveren. (Dit mag natuurlijk ook eerder.) Wanneer zij het niet bij zich hebben, moeten zij het huiswerk na schooltijd op school maken.

 

Engels

Voor een toets van Engels wordt gevraagd om de woorden en zinnen beide kanten op te vertalen. Dus van het Nederlands naar het Engels en andersom. Ook is het belangrijk dat ze de woorden en zinnen correct kunnen schrijven. Met de kinderen is besproken om dus dictees te oefenen van de woorden en zinnen. De website https://wrts.nl/signin helpt een heel aantal kinderen in het oefenen van de woorden. Ook hebben de kinderen gedeeld dat ze oefenen door het samen te oefenen met een klasgenoot, broer, zus of een van de ouders. We hebben besproken dat het opdelen van de leerstof handig is, omdat het dan niet veel in een keer is. Elke week een stuk van de leerstof oefenen helpt veel kinderen in groep 7 om de woorden en zinnen goed te oefenen.

Nadat er drie songs geoefend en geleerd zijn, komt er een toets die gaat over de leerstof van alle drie de liedjes. De onderdelen die getoetst worden zijn schrijven, lezen, luisteren. De kinderen kunnen over alle drie de songs vragen krijgen. Handig is dus de teksten te bewaren en voor de toets over de drie songs, alle drie de huiswerkbladen te oefenen.

Ook het vervoegen van Engelse werkwoorden staat op de huiswerkbladen. Deze komen vaak terug in de lessen, maar ook op een toets. Laat de kinderen dit ook oefenen door zinnen te maken met de goede vervoeging. Tijdens de lessen komt het ook vaak terug. We maken dan opdrachten waarbij we de vervoeging van de werkwoorden invullen in de zinnen. We krijgen dan vaak keuzes van de verschillende vervoegingen die we invullen in de goede zinnen.

Verkeersexamen

Het verkeersexamen van groep 7 bestaat uit twee onderdelen: praktijk en theorie. Voor het theoretische examen zijn de kinderen al een aantal weken aan het oefenen. Ook hebben de kinderen een flyer mee gekregen over hoe ze thuis ook kunnen oefenen voor het examen.

Het praktijkexamen is een aantal weken later en wordt georganiseerd door de verkeerscommissie. Om te kijken of alle fietsen gebruikt  mogen worden tijdens het examen, zal op deze dag een fietscontrole gedaan worden. Er wordt gekeken naar een aantal punten waar een veilige fiets aan moet voldoen: eisen fiets verkeersexamen

Er volgt snel meer informatie over het praktijkexamen, want elk jaar gaat er ook een brief mee. Deze brief zal dan ook op de website geplaatst worden, zodat deze altijd nagelezen kan worden.

Laatste nieuws

Contact

CBS De Postiljon
Gen. Winkelmanstraat 111
3769 EC Soesterberg
Telefoon: 0346 - 351518
Stuur een mail
Meer contactgegevens